Dallerup Kirke

Dallerup Kirke er bygget i flere omgange. Den nuværende kirkes kor og skib er antagelig opført omkring år 1200, mens våbenhuset er fra sidste halvdel af 1700-tallet.

Murene i kor og skib er bygget af fint tildannede granitkvadre, mens våbenhuset er bygget af røde sten. Der har oprindeligt været to døre, men i dag er kun døren mod syd bevaret. Tagene på kor og skib er af bly, mens våbenhuset har rødt tegltag.

Fakta om Dallerup Sogn

Stift: Århus Stift

Provsti: Silkeborg Provsti

Pastorat: Dallerup

Kirke: Dallerup Kirke

Kommune: Silkeborg Kommune (tidligere Gjern Kommune)

Medlemmer af Folkekirken: 1567

Indbyggere: 1783

I Dallerup Sogn findes flg. autoriserede stednavne:

Bjarup (bebyggelse) Dallerup (bebyggelse, ejerlav) Purlund (bebyggelse) Sorring (bebyggelse, ejerlav) Sorring Skov (areal) Sorringskov (bebyggelse) Sønderskov (areal) Tovstrup (bebyggelse, ejerlav) Tovstrup Nørreskov (areal) Volstrup Mark (bebyggelse, ejerlav)

Dallerup Sogns hovedby Sorring ligger i Midtjylland og er en landsby i kraftig befolkningsmæssig vækst. Den befinder sig i Silkeborg Kommune 15 kilometer nordøst for Silkeborg.

Her var tidligere en stor produktion af blyglaseret lertøj.

I 1870 var der 70 værksteder i byen og omegnen, som producerede krukker, kander, fade og barselspotter med forskellig glasur. Idag er der stadig én.

Landsbyskolen i Sorring regnes for at være Danmarks højst beliggende skole, og Sorring-Toustrup Idræts Forening har i 2008 indviet Danmarks højst beliggende idrætshal, nabo til Sorring Låddenhøj, som stikker 148 m over havet.

Byen hører til Region Midtjylland.